Bagværk, Brød og boller

Kerne boller – nemme og lækre grovboller med kerner

Denne opskrift er rigtig god, den er nem at følge og kan varieres efter hvad man lige har i køkkenet, opskriften kan også tilsættes revet gulerod, det smager skønt.

Frø og kerner skal stå i blød i en times tid før bollerne skal laves, det giver det bedste resultat. Der bliver ca. 20 boller, jeg kom 10 færdigbagte boller i fryseren og de er ligeså gode selvom de har været en tur i fryseren.

Ingredienser:

150 g græskar kerner

150 g solsikke kerner

150 g hørfrø

50 g chiafrø

50 g gær

1 spsk salt

200 g havregryn

Ca. 700 g hvedemel

5 dl vand

Fremgangsmåde:

Alle frø og kerner sættes i blød i en skål med kogende vand i en lille times tid, de skal kun lige være dækket af vand, overskydende vand skal evt. hældes fra inden gæret tilsættes.

Jeg bager altid på min køkkenmaskine men en skål og gryde ske kan sagtens bruges

50 g gær smuldres ned i skålen, vand og salt tilsættes og der røres godt rundt derefter tilsættes havregryn og hvedemelet lidt efter lidt, indtil dejen slipper kanten på skålen

Derefter skal dejen hæve i 30-40 minutter og bagefter formes til boller

Pensles med 1 sammenpisket æg

Bages i ovnen ved 220 grader i 10-15 minutter.