Bagværk, Brunch, Brød og boller, Madpakken, Morgenmad, Sunde snacks

Sprøde knækbrød med masser af kerner

Knækbrød er noget vi bager ret tit, de er meget nemme at lave og så er der altid en sundere snack klar.

Herhjemme er de et hit både for børn og voksne.

Ud af opskriften bliver der 2 plader så der er knækbrød til en uges tid herhjemme.

Ingredienser:

3 dl havregryn

1 dl hørfrø

1 dl solsikkekerner

1 dl sesamfrø

1 dl græskarkerner

2 spsk chiafrø

1 tsk bagepulver

2 spsk salt

150 gram hvedemel

1 dl olie

1-2 dl vand

Fremgangsmåde:

Chiafrø og 1 dl vand stilles i blød i en skål i 5-10 minutter, derefter tilsættes de øvrige ingredienser indtil massen er fast, hæld gerne vandet i lidt efter lidt, måske skal der bruges mere end skrevet i opskriften.

Derefter deles dejen i 2 og hver portion rulles ud mellem 2 stykker bagepapir og skæres ud med en kniv i passede størrelser og bages i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Knækbrødede bliver først rigtig sprøde når de er afkølet.

Opbevar knækbrødene i en kagedåse, så holder de sig sprøde længere.