Aftensmad, Hovedret, Nem mad

Millionbøf med oksekød og linser serveret med kartoffel/gulerodsmos.

Nem aftensmad der altid er et hit for både store og små, i opskriften er der kødsauce til 2 dage, på anden dagen fik vi pasta og parmesan/revet ost til

Vi hører så meget om klimavenlig kost, så jeg er ved at ændre flere retter så de er mere klimavenlige, her er der sparet på oksekødet og tilsat røde linser, dem der tænker, ej det kan man da ikke, så kan man det altså godt helt uden problemer, her lagde hverken mand eller børn mærke til det før jeg nævnte det 🙂

Ingredienser:

1 kg gulerødder

1,5 kg kartofler

2-3 dl mælk

50 gram smør

700 gram oksekød

200 gram røde linser

2 løg – hakkes fint

300 gram bacon i tern

1 dåse tomat pure

2,5 dl fløde/mælk

2 bouillon terninger evt. grønt eller okse

3-4 fed hvidløg

1/2 liter vand ca.

4-5 gulerødder – skrælles og snittes fint

Mel eller maizena – til jævning

Salt og peber

kulør

Fremgangsmåde:

Kog linserne efter anvisning på posen og hæld vandet fra når de er færdige.

Steg løg og bacon på en pande, svits i ca. 10 min, derefter tilsættes oksekødet og det steger i 10-15 min derefter tilsættes fintsnittet eller presset hvidløg, gulerødder, tomatpure, vand og bouillon terningerne og det koger op.

Lav en meljævning eller rør maizena ud i koldt vand og tilsæt det til saucen indtil det får den rette konsistens, tilsæt kulør og smag til med salt og peber.

Kødsaucen skal stå og simre indtil mosen er færdig

Imens kødsaucen simre skrælles gulerødder og kartofler og skæres i mindre tern og koger i rigeligt vand, når de er godt møre hældes vandet fra og der tilsættes 2-3 dl mælk og 50 gram smør og det piskes med en håndmikser indtil det er blevet til mos.

Derefter skal retten serveres

Velbekomme.