Aftensmad, Hovedret, Nem mad, Retter uden kød, Suppe

Vegetarisk karry ret med kikærter, sød kartoffel og kokosmælk.

Jeg vil rigtig gerne skære ned på animalske fødevarer, så jævnligt laver vi vegetariske retter, idag sku frokosten til de næste dage klares og det endte ud med denne skønne ret med masser af grøntsager, retten er nem at lave og kan sagtens spises til aftensmad med et lækkert flutes til… Retten er lidt suppe agtig, er man ikke til det tilsætter man bare mindre vand…

Ingredienser:

 1. 2 løg
 2. 5 fed hvidløg
 3. Lidt olie
 4. 2 spsk karry
 5. 1 tsk spidskommen
 6. 1 tsk Cayenne peber
 7. 2-3 spsk salt
 8. Friskkværnet peber
 9. 500 g sød kartoffel (skrællet og i tern)
 10. 1 dåse kokosmælk
 11. 150 g spinat (frost)
 12. 1 dåse kikærter
 13. 1 pose grøntsager (frost)
 14. Vand

Fremgangsmåde:

 • Snit løg og svits dem i en gryde eller wok indtil de er lidt bløde, tilsæt presset hvidløg, karry, spidskommen og cayennepeber og rør godt rundt, derefter tilsættes sød kartoffel og de steges med i 10 min, derefter tilsættes kokosmælk og spinat og det hele simrer i yderligere 10-15 min indtil de søde kartofler er møre. Kikærter og grøntsager tilsættes og retten smages til med salt og peber, vil man gerne ha retten lidt suppe agtigt tilsættes vand og retten varmes op. Derefter er retten klar til servering…