Aftensmad, Hovedret, Nem mad

Farsbrød med kylling, bacon og grøntsager.

En opskrift på Farsbrød med kylling, bacon og grøntsager.

Her hjemme får vi tit kyllinge frikadeller, de er nemme at lave, sunde og så smager de godt og de er gode til madpakken.

Vi var faktisk gået hen og blevet lidt trætte af kyllinge deller så en ny opskrift sku findes på og resultatet blev denne opskrift.

Det var slet ikke så tosset, faktisk var det meget bedre end kyllinge deller så det var et hit især ved børnene.

Jeg lavede en stor portion så der er til 2 dage og lidt ekstra til madpakken, jeg fik 3 farsbrød ud af opskriften.

 

Ingredienser:

 

2 kg hakket kyllingekød

2 små eller et stort løg

2 peberfrugt

8 spsk havregryn

5 fed hvidløg

1 håndfuld persille

4 spsk mel

3 tsk salt

friskkværnet peber

4 spsk mel

1/2 dl mælk

 

Rasp

bacon strimler

Smør til fadet

 

Fremgangsmåde:

 

Jeg blander altid farsen på køkkenmaskinen men det kan sagtens gøres i en skål med en grydeske.

Kyllingekødet hældes i en skål.

Hak løg, peberfrugt og persille fint og tilsæt det til kødet sammen med presset hvidløg, havregryn, mel, krydderier og mælk.

Find et stykke bagepapir og put rasp der på, del farsen i 3 og tá en del af det over på bagepapiret og fordel rasp rundt om farsen.

Smør et fad med smør og læg kødet derover på, fortsæt indtil der er 3 farsbrød.

Put bacon over kødet og stil det i oven i en lille time ved 200 grader.

Vi serverede bagte rodfrugter til, rodfrugterne skrælles og snittes i passende størrelser, de kommer på en bageplade med bagepapir og der hældes lidt olivenolie over og drysses med timian og salt…

Vi lavede en dressing til, med forskellige krydderier og hvidløg.