Aftensmad, Hovedret, Pasta retter

Lasagnette, den bedste opskrift.

Her hjemme elsker vi lasagne/Lasagnette.

Det er noget vi får rimelig tit, det er nemt at lave, det smager skønt og så er det godt som rester på 2 dagen.

Vi laver hver uge mad til 2 dage af gangen, det er nemt i en travl hverdag.

Opskriften er til 2 dage, vi er 2 voksne og 3 børn, tit er der lidt ekstra til madpakken.

 

Ingredienser:

 

1 kg oksekød

2 løg

2 squash – revet

2 dåser hakkede tomater

2 runde hvidløg eller 6 fed hvidløg

2 spsk salt

friskkværnet peber

2 grøntsags bouillon terninger

 

Smør og rasp

Pasta Änglemark Paciocche

100 – 150 gram revet ost

 

Bechamel sauce:

100 gram smør

6 spsk mel

1/2 liter mælk

salt og peber

100 g revet ost

evt: muskatnød

 

Fremgangsmåde:

Løg hakkes fint og svitses i lidt margerine, oksekødet tilsættes og det svitses godt, tilsæt revet squash, hvidløg, hakkede tomater, bouillon terninger og krydderier og lad det simre i 20-30 min, hvis det er for tykt tilsættes lidt vand.

 

Bechamel sauce:

Smøret smeltes og melet røres ud deri, mælken tilsættes langsomt og det hele koger op til en tyk sauce.

Saucen smages til med salt, peber og evt. muskatnød og derefter tilsættes den revet os og når det er smeltet tages saucen af varmen.

 

Smør fadet eller fadene med smør og drys rasp i fadet, derefter hældes et tyndt lag oksekød i bunden, derefter lasagnette plader og oksekød og bechamel sauce og der fortsættes indtil der ikke er mere kød eller sauce, man skal slutte af med kød eller sauce, ikke pasta.

 

Til sidst drysses revet ost over og fadene stilles i ovnen ved 200 grader i 30-45 min.

Server evt. lasagnette med en god salat eller noget lækkkert brød med hvidløgssmør.