Dessert, Søde sager

Chokolade mousse nem og lækker opskrift

Jeg elsker chokolade og når man elsker chokolade så er chokolade mousse bare super lækkert og så er det meget nemt at lave og en god dessert til gæsterne eller fredags hyggen.

Man kan evt. variere sin chokolade mousse ved at prøve en chokolade med mint, karamel eller orange, jeg laver altid min chokolade mousse med 70 % mørk chokolade, så den er meget intens i smagen men er man ikke til det så vælger man bare en chokolade med mindre kakao indhold.

Opskriften her er en stor portion til ca 10 personer men man kan bare halvere opskriften.

 

Ingredienser:

200 g mørk chokolade

8 pasteuriserede æggeblommer

3 spsk rør sukker eller alm. sukker

1 liter piskefløde

 

Fremgangsmåde:

 

Chokolade smeltes enten over vandbad eller i en chokolade smelter.

Piskefløden piskes til flødeskum.

Sukker og æggeblommer piskes godt når det er gjort røres chokoladen ud i blandingen og til sidst vendes den piskede fløde i lidt efter lidt    Husk at gem lidt til pynt til sidst.

Når det hele er vendt godt rundt hældes moussen i en stor skål eller portions anrettes og til sidst pyntes med flødeskum og evt. hakkede mandler eller chokolade.