Aftensmad, Nem mad, Suppe, Uncategorized

Jordskokke suppe

Igår stod aftensmaden på jordskokke suppe, det er første gang vi har lavet det og det smager rigtig godt, det er en dejlig efterårs spise, som både kan bruges til hovedret men også til forret og hjemme hos os spiste alle 3 børn det med velbehag, selv Frederik på 1 år synes det var rigtig godt.

Jeg stegte bacon strimler i ovnen og serverede bacon knas, rodfrugt chips og hjemmelavede croutoner til.

Jeg glæder mig allerede til resterne i aften.

Jeg lavede dobbelt portion så der er til 2 dage.

Opskriften er til 4 pers.

 

Ingredienser:

 

-300 g jordskokker

-200 g løg

-250 g kartofler

-2 spsk olivenolie

-8 dl hønsebouillon

-2,5 dl piskefløde

-2 spsk citronsaft

-salt og peber

Evt:

-150 g bacon

-Brød til croutoner

-rodfrugt chips(ikke hjemmelavet denne gang)

 

Fremgangsmåde:

 

Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i grove stykker. Pil løget og hak det i tern.

Rist grøntsagerne i olivenolie i en gryde og tilsæt hønse boullionen og lad det simre i 25 minutter.

Tilsæt piskefløde og lad det simre yderligere i 5 minutter indtil det er mørt.

Blend suppen feks. med en stavblender og smag til med citron saft, salt og peber.

Bacon ristes sprødt på panden eller i ovnen og lægges på et stykke fedtsugende papir/ køkkenrulle

Brødet skæres i skiver og vendes i olie og ristes på panden.

Anret suppen med bacon, rodfrugt chips og croutoner.