Bagværk, Brunch, Kager, Søde sager

Chokolade snurrer med marcipan.

Jeg elsker chokolade snurrer, de smager dejligt, er gode til gæsterne til eftermiddags kaffen og de kan sagtens komme en tur i fryseren og lunes når lysten til sødt er der eller der kommer gæster til kaffen.

De kan godt lyde lidt indviklede at lave men det er de ikke, de er nemme at lave.

Chokolade snurrerne er fyldt med remonce med marcipan og en masser lækker chokolade.

 

Ingredienser:

 

Til dejen:

-50 g gær

-5 dl mælk

-150 g margarine

-1 spsk sukker

-1 tsk salt

-2 tsk vanilje sukker

-1 æg

-600 g mel det er ca. mål

 

Remonce – fyld:

 

-200 g marcipan

-150 g smør blødt

-50 g sukker

-50 g rør sukker

-200 g hakket chokolade

 

Fremgangsmåde:

Mælken lunes og gæren røres ud deri. Margerinen smeltes og afkøles, hvis den ikke er flydende og tilsættes gær blandingen.

Derefter tilsættes sukker, salt, æg og vanilje og det røres godt sammen og til sidst æltes melet i dejen så den er blød og smidig.

Dejen hæver en lille times tid.

 

Imens laves remoncen:

Marcipanen rives eller smuldres fint og røres sammen med blødt smør derefter tilsættes sukker og rør sukker og det hele røres godt sammen.

Chokoladen hakkes og stilles til side.

Når dejen er hævet skal den rulles ud til en stor firkant i 0,5 cm tykkelse.

Remoncen smøres ud i et jævnt lag på hele dejen og drys med hakket chokolade.

Fold dejen sammen ved at folde den ene halvdel ind til midten og derefter fold den anden halvdel ind over så dejen er i tre lag.

Skær dejen i 3 cm strimler

Skær strimlen igennem på midten men ikke hele vejen igennem.

Flet de 2 strimler omkring hinanden og til sidst bind en knude med strimlen.

Sæt snurren på en bageplade med bagepapir og fortsæt indtil der ikke er flere tilbage.

De skal efterhæve i 30 min.

De skal pensles med 1 æg der er pisket sammen.

Ovnen tændes på 200 grader og de skal i oven i 12-15 minutter.