Aftensmad, Brunch, Dessert, Uncategorized

Pandekager – Nem opskrift både til dessert eller som madpandekage.

Her får i en opskrift på pandekager der kan bruges til dessert eller som mad pandekage.

Eneste forskel er om der er sukker i eller ej.

Pandekagerne kan man lave i den størrelse man ønsker jeg har lavet dem store de fleste gange jeg har lavet dem.

Opskriften er med ølandshvedemel men man kan sagtens bruge alm. hvedemel i stedet for.

Der bliver 10-12 pandekager ud af portionen men det afhænger selvfølgelig af størrelse og tykkelse.

 

Ingredienser:

-6æg

-75 g ølandshvedemel

-125 g hvedemel

-12 g salt

-75 g smør

-1 dl olie neutral

-4 dl mælk

(dessert pandekage tilføjer man 4 spsk sukker i dejen)

 

Fremgangsmåde:

 

Smøret smeltes og afkøles.

Pisk melet sammen med mælken til en jævn blanding.

Tilsæt æg, olie, salt og smøret og rør godt. Ønskes sukker i tilsættes det her.

Pandekager steges i den ønskede størrelse på en varm pande, jeg putter ikke fedtstof på panden da der er i dejen men der er hvad man er til, plejer man at bruge fedtstof på panden kan man sagtens det.

Når pandekagerne er lavet kan de servere til aftensmad med oksekød og salat eller som dessert med vanilje is og chokolade sauce, kun fantasien sætter grænser.