Brød og boller, Kager, Søde sager

Marcipanhorn

I sidste uge bagte jeg den lækreste kage med marcipan og jeg endte med en rest marcipan og den blev brugt til en omgang marcipanhorn, de blev rigtig gode, der blev ca 30 stk, så hele familien fik nogle og der kom også en pose i fryseren til en dag der kommer gæster.

 

Ingredienser:

 

Dejen:

-50 g gær

-50 g smør

-3 dl sødmælk

-1 æg

-2 dl yoghurt naturel (kan udelades)

-2 tsk kanel

-1 tsk salt

-4 spsk rørsukker/alm sukker

-skallen fra 1 lille øko citron- revet

-ca. 800 g mel dejen skal være blød og smidig.

 

Fyld:

-200 g revet marcipan

-200 g smør – blødt

-150 g sukker

 

Fremgangsmåde:

 

Mælken lunes i en gryde, smøret smelter sammen med og det køler lidt af, det må ikke være varmt, derefter kommes gæren i en skål/røremaskine sammen med mælke blandingen og det røres godt rundt.

Derefter tilsættes æg, yoghurt og skallen fra citronen og det røres godt, derefter tilsættes de andre ingredienser, men melet til sidst og dejen æltes så den bliver blød og smidig.

 

Dejen hæver i ca 1 time.

 

Imens røres fyldet sammen og stilles på køl.

 

Når dejen har hævet i 1 time tager i en stor håndfuld dej og ruller ud i en cirkel og deler den i 8 stykker så i får nogle trekanter og på hver lægges en skefuld fyld og de rulles sammen fra det brede stykke først…

Det forsætter man med indtil der ikke er mere dej…

De lægges på en bageplade og hæver i 30 min, derefter pensles de med sammenpisket æg og drysses med hakkede mandler…

I ovnen ved 200 grader i 10-14 minutter til de bliver pæne gylden.

Velbekomme…