Brød og boller

Grov boller med gulerødder.

Jeg elsker at bage, jeg elsker generelt at lave mad og afprøve en masse spændende opskrifter og sætte mit eget præg på det…

Vores 2 piger går i 1 og 3 klasse og når de kommer hjem fra skole er der tit frisk bagt brød og de elsker det 🙂

Her får i opskriften på nogle boller som er med gulerødder og grov mel og a38…

Håber også I kan li dem 😉

25 gram gær

4 dl vand – lunken vand

1/2 tsk salt

1 æg

2 dl a38

3 dl havregryn

4 spsk chiafrø

2 dl fuldkorns hvedemel

3 gulerødder – revet

12 dl mel – ca.

Når jeg bager bruger jeg næsten altid min kenwood køkkenmaskine men en skål og en grydeske kan også sagtens bruges 😉

Gæren røres ud i lunken vand, a38, salt, chiafrø og æg tilsættes og røres godt, derefter tilsættes de revne gulerødder, havregryn og fuldkornsmel og til sidst tilsættes hvedemelet lidt af gangen indtil det har den rette konsistens, det skal være så man kan trille boller af det…

Dejen hæver med et viskestykke over i 1 time

Derefter skal der formes boller som sættes på en bageplade med bagepapir, er dejen lidt for klistret så kom lidt mel på fingrene inden de trilles til boller…

Bollerne efter hæver i ca. 30 min

Tænd ovnen på 200 grader.

Bollerne pensles med 1 sammenpisket æg og sættes i ovnen i 10-15 minutter…

Voila, så sku der gerne være lækre hjemmebagte boller som smager skønt med Lurpak smør og ost 🙂 🙂 🙂