Aftensmad, Frokost, Hovedret, Madpakken, Nem mad

Æggekage med porrer, broccoli og bacon

Æggekage er en lækker ret og et hit hos både børn og voksne. Jeg laver altid æggekage i ovnen, det giver lidt frihed til at ordne lidt andet imens maden bliver færdig…

Ingredienser:

  1. 2 porrer
  2. 1 broccoli
  3. 400 g bacon (tern)
  4. lidt olie
  5. 10 æg
  6. 100 g mozzarella
  7. 2,5 dl fløde
  8. salt og peber
  9. Smør og rasp til fadet

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Svits bacon på en stegepande eller wok, når det er færdigt hældes bacon over på en tallerken med fedtsugende papir/køkkenrulle.

Porrer og broccoli skæres i mindre stykker og steges i lidt olie.

Æg og fløde piskes godt sammen og revet mozzarella tilsættes og krydres med salt og peber.

Smør et fad med smør og drys med rasp, fordel porrer, broccoli og bacon i fadet og hæld til sidst æggeblandingen over.

Sæt fadet i ovnen i 20-25 minutter indtil æggekagen er færdig.

Server med ristet rugbrød…