Aftensmad, Aftensmad, Hovedret, Nem mad

Indonesisk kylling med banan og flødeskum

Overskriften lyder lidt mærkeligt men det smager rigtig godt, vi har lavet retten mange gange og første gang tænkte jeg at det var en sjov blanding, men det sku prøves og det blev en favorit her hjemme, selv børnene er vilde med retten…

Chili’en gir lidt modspil til de søde bananer og flødeskum og mango chutney’en gør lige det ekstra lækkert, det er en ret der skal prøves…

Ingredienser:

  1. Ca 1,2 – 1,5 kg kyllingelår eller overlår eller begge dele
  2. 2 peberfrugt
  3. 3 bananer
  4. 3 tsk karry
  5. 1/2 tsk chili
  6. 3 fed hvidløg
  7. 1/2 tsk spidskommen (kan udelades)
  8. 3 dl fløde
  9. 1 glas mango chutney (300g)
  10. Ris og grøntsager som tilbehør

Fremgangsmåde:

Kyllingestykkerne koges i en gryde med vand, indtil saften er klar og ikke lyserød, det tager ca 20-30 min.

Opvarm ovnen til 200 grader varmluft

Snit peberfrugt i tern og kom i et fad, bananer skæres i stykker og tilsættes, kyllingestykkerne lægges ovenpå og drysses med salt og peber.

Pisk fløden til flødeskum og tilsæt presset hvidløg, karry, chili, spidskommen og mango chutney og rør det godt sammen, derefter hældes det over kyllingestykkerne og fadet sættes i oven i 20-30 min.

Imens koges risen og evt. en pose grøntsager.