Aftensmad, Hovedret, Nem mad, Pasta retter

Spaghetti carbonara uden æg.

Herhjemme elsker vi spaghetti carnonara, det smager skønt, er nem og lave og så er det en billig ret.

Det er ikke den ‘rigtige’ opskrift på carbonara for den indeholder ikke løg og hvidløg men denne version elsker vi, hvis man vil ændre opskriften lidt kan man prøve at tilsætte champignon eller ærter det er heller ikke så tosset og evt. servere retten med flutes eller bruschetta.

Ingredienser:

500 g bacon, af god kvalitet og skal det være nemmere kan bacontern sagtens bruges

500 g spaghetti

Lidt olie

1 spsk salt

2 mindre løg eller et stort

3 fed hvidløg

Friskkværnet peber

250 ml madlavnings fløde eller rigtig fløde

Parmesan ost

Fremgangsmåde:

  1. Start med at kog spaghetti i rigeligt vand, 1 spsk salt og lidt olie.
  2. Snit løg i fine tern og svits dem i lidt olie i en pande eller wok og tilsæt friskpresset hvidløg
  3. Hvis bacon er i et stykke skæres bacon’en i fine små stykker og bacon svitses sammen med løg og friskkværnet peber
  4. Når spaghettig’en er kogt hældes vandet fra og spaghettig’en hældes over til bacon blandingen og fløden tilsættes og retten røres godt rundt, derefter er retten klar til servering med revet parmesan.