Bagværk, Brunch, Dessert, Kager, Søde sager

Muffins med hindbær, blåbær og chokolade

Der har været lidt stille på min hjemmeside det sidste stykke tid, der har været så meget at se til så hjemmesiden er blevet lidt forsømt men nu må jeg hellere igang igen.

Idag har jeg været en tur i køkkenet og bage muffins, vi har blåbær og hindbær i haven så det oplagte var at bage noget lækkert med bær fra haven så det blev de lækreste muffins…

Ingredienser: (til 20 muffins)

100 gram smør

4 æg

200 gram sukker

400 gram mel

4 tsk bagepulver

3 tsk vaniljesukker

2 dl mælk

150 gram chokolade – små stykker

250 gram bær – friske eller frosne

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg og sukker sammen i en skål, der skal piskes i langtid gerne 10 min indtil det er lyst og luftigt
  2. Smelt smøret og tilsæt mælken, hæld det i sukker blandingen lidt efter lidt imens der rører
  3. Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen og si det ned i dejen og ælt dejen lige så stille indtil dejen er glat og uden klumper
  4. Tilsæt den hakkede chokolade bærrene og vend det forsigtigt i dejenz
  5. Fordel dejen i muffins forme, papir eller silikone, jeg bruger silikone
  6. Bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 20min
  7. Derefter skal de køle af og spises som de er eller drysses lidt flormelis henover…