Uncategorized

Glutenfri Granola med frysetørrede jordbær.

Her er opskriften på en sundere version af granola og så er den glutenfri, granola smager skønt ovenpå yoghurt eller a38 og det er perfekt til morgen måltidet.

Opskriften er en stor portion da det sagtens kan holde sig nogle uger i et patent glas.

Granola kan varieres som man vil, man tilsætte forskellige frø og kerner, tørrede frugt, chiafrø eller kakaonibs, så det er bare en tur i køkkenet og lave en lækker granola.

Granola er nemt at lave, her laver jeg det i min wok men det kan også laves i ovnen.

Ingredienser:

175 gram glutenfri havregryn

100 gram kokosmel

50 gram sesamfrø

50 gram hørfrø

75 gram græskarkerner

200 gram hakkede mandler

20 gram lys sirup

80 gram kokosmel

80 gram rosiner

15 gram frysetørrede jordbær

Fremgangsmåde:

Smelt kokosmel og sirup og tilsæt havregryn, kokosmel, sesamfrø, hørfrø, græskarkerner og mandler og varm det godt igennem i 15-20 minutter indtil det bliver lidt gylden i farven, der skal røres ret ofte derefter slukkes for varmen og der tilsættes rosiner og frysetørrede jordbær.

Granola’en køles af og hældes på et patent glas og er derefter klar til servering ovenpå morgenmaden.