Bagværk, Brunch, Brød og boller, Madpakken, Morgenmad

Grov boller med havregrød

Jeg elsker nybagt brød, jeg bager flere gange i ugen, der går en del brød til når vi er 2 voksne, 3 børn og 4 dagplejebørn.

Den opskrift her er rigtig god, det er en lidt grovere version men bollerne er stadig bløde og luftige.

Jeg har bagt dem i et fad med bagepapir hvor bollerne står tæt op af hinanden, jeg kan godt li når bollerne skal brækkes fra hinanden.

Ingredienser:

-50 g gær

-3 dl A38 (Ymer)

-3 dl lunken vand

-1 tsk salt

-1 æg

-200 g grahamsmel

-300 g manitoba mel

-250 g havregrød (Evt. rest fra morgenmaden)

-200 g 5Korns blanding (forskellige kerner)

-Ca. 400 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Når jeg bager bruger jeg altid min røre maskine, så står den og kører imens jeg tilsætter de forskellige ingredienser, dejlig nemt men en grydeske kan sagtens bruges.

Gæren smuldres i en skål, A38, salt, æg og vand tilsættes og der røres godt igennem.

Grahamsmel, manitobamel, 5 kornsblanding og havregrød tilsættes og dejen æltes godt igennem, derefter tilsættes hvedemelet lidt af gangen indtil dejen slipper skålen eller ikke er klistret mere.

Dejen efterhæver i skålen med et viskestykke over i 1 times tid.

Derefter formes bollerne og sættes i et fad beklædt med bagepapir tæt op af hinanden, der er ca. 1 -2 cm imellem bollerne.

Bollerne efterhæver i 45 min.

Bollerne pensles med et sammenpisket æg og bages i ovnen i 10-15 minutter ved 220 grader varmluft.